CJ Prahova: 30 de milioane de euro fonduri europene pentru construcția primului campus de învățământ dual din Prahova

Badila Antonia

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, anunță că a fost finanțat prin PNRR construirea primului campus pentru învăţământul dual care va include locuri de cazare, bază sportivă, locuri de relaxare şi agrement, laboratoare cu dotări ultramoderne şi clădiri administrative, în valoare de 30 de milioane de euro.

,,Am semnat astăzi, împreună cu doamna Ligia Deca, ministrul Educației, contractul de finanțare, prin PNRR, pentru realizarea unui campus pentru învăţământul dual în județul Prahova.

Proiectul elaborat de CJ Prahova, în parteneriat cu UPG Ploiești, Liceul „Lazăr Edeleanu” şi OMV Petrom va include locuri de cazare, bază sportivă, locuri de relaxare şi agrement, laboratoare cu dotări ultramoderne şi clădiri administrative.

Prahova pe primul loc înseamnă un judeţ în care tinerii, indiferent de condiţia lor materială, să beneficieze de cele mai bune condiţii şi de o educaţie performantă şi adaptată pieţei muncii. La fel cum înseamnă o colaborare bună cu mediul de afaceri, dar şi cu instituţiile de învăţământ.

Constant, am luptat pentru dezvoltarea învăţământului universitar și tehnic la noi în judeţ şi pentru păstrarea aici a celor mai bune minţi din Prahova oferind oportunităţi şi infrastructură la standarde înalte.

Faptul că reuşim să atragem 30 de milioane de euro fonduri europene pentru realizarea acestui campus integrat pentru învățământul profesional și tehnic reprezintă o reuşită importantă a Consiliului Judeţean.

Proiectul „Consorțiu Academic Mehedințeanu Petroleum – PH01CAMP” are o valoare totală aprobată de 149.352.292 de lei. Termenul până la care investiţia urmează să fie finalizată şi dată în folosinţă este 30 iunie 2026.”, declară președinte CJ Prahova pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Iulian Dumitrescu

Distribuie articolul