CJ Prahova a alocat 900 de mii lei pentru Unitatea de Asistență Medico- Socială Boldești Scăeni singura de acest tip din județ

Consiliul Județean Prahova declară că, în ședința lunii martie, consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 900.000 lei, din bugetul CJ Prahova, pentru asigurarea funcționării Unității de Asistență Medico-Socială Boldești-Scăeni.

,,Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa ordinară a lunii martie alocarea sumei de 900.000 lei, din bugetul CJ Prahova, pentru asigurarea funcționării Unității de Asistență Medico-Socială Boldești-Scăeni. Susţinerea financiară pentru acest centru vine ca urmare a solicitării administraţiei locale din Boldeşti Scăeni, al cărei buget nu dispune de fonduri suficiente pentru susţinerea în totalitate a instituţiei sus-amintite.

Unitatea de Asistență Medico-Socială Boldești Scăeni asigură asistența medicală și îngrijiri speciale bolnavilor transferați din secțiile de neurologie, chirurgie, oncologie, ortopedie, cardiologie, nefrologie, în vederea acordării asistate a tratamentului de lungă durată de care au nevoie, cât și a îngrijirilor speciale de care aceștia nu dispun la domiciliu. Majoritatea pacienților au sechele de tipul hemipareze, afecțiuni psihice, neurologice, cardiace, respiratorii, locomotorii etc.

Centrul are o capacitate de 50 de paturi.

Finanţarea este asigurată în baza unui parteneriat între CJ Prahova şi oraşul Boldeşti-Scăeni.”, transmite CJ Prahova într-un comunicat de presă.

Leave a Comment