CJ Prahova: A fost aprobată soluția finală pentru construirea unei centuri ocolitoare pentru zona montană a județului

Badila Antonia

CJ Prahova transmite că, a fost aprobat varianta finală a proiectului ,, Îmbunătățirea mobilității urbane, accesibilizare zona montană în județul Prahova”, iar lungimea totală a drumurilor incluse în proiect este de 128,31 km.

,,Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară o soluție finală pentru infrastructura județului, care include construirea unei centuri ocolitoare de la DN1 la Valea Doftanei, a unei centuri de est a orașului Câmpina și a drumului Azuga – Bușteni – Gura Vitioarei, care cuprinde zona Munților Baiului, precum și reabilitarea drumurilor județene DJ 102I, DJ 101T, DJ 102, DJ 100G.

Lungimea totală a drumurilor incluse în proiect este de 128,31 km, iar durata lucrărilor ar urma să fie de 84 de luni. Consiliul Județean Prahova intenționează să atragă fonduri europene pentru proiect, care este estimat să coste 3,57 miliarde de lei cu TVA.

Această soluție finală cuprinde trei proiecte anterior aprobate într-un singur proiect integrat, cu scopul de a obține finanțare pentru perioada 2021-2027 pentru rezolvarea problemelor de infrastructură din zonă.”, transmite CJ Prahova pe pagina de Facebook.

Distribuie articolul