CJ Prahova își asumă construcția racordului rețelei de gaze de pe Valea Slănicului

Badila Antonia

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, anunță că își asumă construcția celor aproximativ 22 de km de racord, după ce Transgaz a anunțat, printr-o adresă oficială, că ar executa această lucrare în 2027.

,,Dacă am reușit în 9 luni să introducem aproape 300 km de rețea de gaze în localitățile de pe Valea Slănicului și să facem aproape 8.000 de branșamente, estimez că vom reuși să finalizăm, până în primăvară, și cei 22 de km de racord.

În paralel, creăm cadrul de extindere a numărului gospodăriilor branșate la gaze (asta în condițiile în care, în prezent, există cu mult mai multe cereri de branșare decât cele de la momentul demarării proiectului).

În acest scop, vom lansa procedura de concesiune a rețelei de distribuție de gaze naturale pe Valea Slănicului, cu obligația explicită pentru concesionar de a extinde rețeaua în cele 9 localități de pe Valea Slănicului și de a face noi branșamente gratuite pentru doritori.

Din calculele noastre, concesiunea ar trebui să se finalizeze în aceeași perioadă în care se va finaliza și racordul.

Cei care afirmau că pe Valea Slănicului vor fi construite niște țevi îngropate în pământ, prin care nu circulă gaze, sunt politicieni mărunți, fără viziune, care nu știu ce înseamnă cu adevărat să îţi ţii cuvântul dat.

În ultimii 30 de ani, oamenii s-au săturat, pe bună dreptate, să audă, de la Guvern, de la Consiliul Județean, de la Primărie, de ce nu se pot face anumite lucruri.

Noi venim astăzi și le spunem oamenilor de pe Valea Slănicului că nu există obstacole pe care să nu le putem depăși pentru a face ce am promis.

Eu vă spun că, în primăvara anului viitor, prahovenii de pe Valea Slănicului se vor putea încălzi cu gaze, nu cu lemne.”, declară președintele CJ Prahova pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul