CJ Prahova: Peste 2 miliarde de Euro fonduri prin Programul ,,Europa Creativă”

Consiliul județean Prahova transmite că, Programul „Europa Creativă” 2021-2027 beneficiază de un buget semnificativ de 2,44 miliarde EUR. Acesta reprezintă o investiție solidă în acțiuni care consolidează diversitatea culturală și răspund nevoilor și provocărilor din sectoarele culturale și creative.

,,Biroul Europa Creativă – Cultura, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, a găzduit astăzi un eveniment instructiv destinat organizațiilor locale și regionale din sectoarele culturale și creative care sunt interesate de accesarea fondurilor oferite de Programul Europa Creativă 2021-2027.

Evenimentul a oferit o perspectivă detaliată asupra oportunităților de finanțare disponibile prin subprogramul Cultura, punând un accent special pe linia de finanțare proiecte de cooperare europeană. Participanții au primit informații valoroase despre caracteristicile finanțării, criteriile de eligibilitate, tipurile de proiecte acceptate, procedura de aplicare, conținutul necesar al dosarului de finanțare și alte aspecte esențiale.

Exemple reale de proiecte de cooperare europeană, la care au participat organizații din România, au fost prezentate pentru a ilustra succesul și impactul potențial al acestor inițiative.

Programul <Europa Creativă> 2021-2027 beneficiază de un buget semnificativ de 2,44 miliarde EUR, o creștere considerabilă față de bugetul programului precedent (2014-2020) de 1,47 miliarde EUR. Acesta reprezintă o investiție solidă în acțiuni care consolidează diversitatea culturală și răspund nevoilor și provocărilor din sectoarele culturale și creative.

Scopul global al programului este de a proteja, dezvolta și promova diversitatea și patrimoniul cultural și lingvistic european și de a crește competitivitatea și potențialul economic al sectoarelor culturale și creative europene, în special al sectorului audiovizual.”, spune CJ Prahova pe pagina de Facebook.

Leave a Comment