CJ Sălaj anunță noi investiții în educație și sănătate

Constantinescu Denisa

Consiliul Județean Sălaj a adoptat, în ședința ordinară de pe 24 februarie, trei noi proiecte ce vor fi depuse spre finanțare în cadrul PNRR:

“HUB – Habitate Utile în Bibliotecile din județul Sălaj” – în cuantum de aproape 3 milioane lei. Un număr de trei biblioteci rurale vor fi renovate și transformate în HUB-uri pentru dezvoltarea competențelor digitale. 30 de biblioteci din județ vor fi dotate cu echipamente IT&C, iar bibliotecarii vor deveni formatori pentru aproximativ 2520 de cetățeni, aceștia beneficiind de instruire pentru dezvoltarea competențelor digitale.  

„Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a  unităților de învățământ preuniversitar”. Beneficiarii investițiilor sunt: Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Speranța Zalău și comunele Băbeni, Bălan, Boghiș, Creaca, Dobrin, Lozna, Plopiș, Rus, Zalha. 

“Dotarea secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău cu echipamente medicale adecvate pentru îmbunătățirea programului de screening”. Va fi achiziționată aparatură medicală prevăzută cu cele mai noi tehnologii disponibile: 2 monitoare de reanimare neonatală; 1 incubator de transport cu ventilator și targă; 1 videolaringoscop și 1 aparat de ventilație mecanică non-invazivă.

Distribuie articolul