CJ Sălaj: Finanțare europeană de 370.000 de lei pentru dotarea Secției Neonatologie

Badila Antonia

Consiliul Județean Sălaj anunță că a câștigat o finanțare europeană de 370.000 de lei pentru dotarea Secției Neonatologie de la Spitalul Județean de Urgență Zalău cu echipamente necesare tratării pacienților critici nou-născuți.

,,Proiectul vizează achiziționarea de echipamente medicale adecvate pentru îmbunătăţirea programului de screening, printre care două monitoare de reanimare neonatală, un incubator de transport intern dotat cu ventilator şi targă, un videolaringoscop şi un aparat de ventilaţie mecanică non-invazivă.

De la începutul anului, în Maternitatea SJU Zalău au venit pe lume 1.374 de bebeluși, dintre care 135 prematuri.”, transmite CJ Sălaj pe pagina de Facebook.

,,Este o nouă reușită a echipei din Consiliul Județean și din Spitalul Județean, care ne permite să continuăm investițiile în sistemul de sănătate, de această dată cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență. Dincolo de achiziția de echipamente medicale performante pentru Secția Neonatologie, acest proiect își propune să ofere fiecărui bebeluș născut prematur nu doar o șansă la viață, ci și susținerea necesară unei dezvoltări optime.”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Distribuie articolul