CJ Sălaj: întâlnire pe tema proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă din județele Cluj și Sălaj

Constantinescu Denisa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La sediul Consiliului Județean Sălaj a avut loc o întâlnire publică pe tema stadiului investițiilor realizate în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, derulat de Compania de Apă Someş S.A. și cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.


În cadrul întâlnirii, specialiștii operatorului regional au expus și beneficiile proiectului, în scopul unei mai bune înțelegeri a provocărilor generate de adecvarea infrastructurii de apă/canal la schimbările climatice.
“Acest proiect este de importanță majoră pentru județul nostru, un proiect ce va îmbunătăți accesul sălăjenilor la serviciul public de alimentare cu apă de calitate și va crește gradul de acoperire cu servicii de colectare și epurare a apelor uzate. Pe parcursul derulării investiției, nu au lipsit provocările, însă, împreună cu Compania de Apă și cu reprezentanții UAT-urilor am reușit să le depășim cu succes, astăzi, stadiul lucrărilor pe contractele în derulare fiind de 75% pentru rețelele de apă, respectiv de 50% pentru canalizare. Obiectivul operatorului regional este ca până la sfârșitul acestui an să termine lucrările de extindere și de modernizare a rețelelor de apă și canal, urmând ca investiția în aducțiuna de apă de la Gilău să fie finalizată în vara anului viitor”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.


Alături de președintele CJ Sălaj și de directorul general al Companiei de Apă Someș, Călin Vasile Neamțu, la eveniment au participat subprefectul județului Sălaj, Adriana Sabou, vicepreședintele CJ Sălaj, Szilágyi Róbert-István, reprezentanți ai Asociației Regionale Pentru Dezvoltarea Infrastructurii Din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, primari și viceprimari din localitățile vizate de proiectul de extindere și modernizare a rețelelor de apă și de canalizare.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Sălaj

Distribuie articolul