CJ Sălaj: Președintele Dinu Iancu Sălăjanu a acordat distincția de cetățean de onoare al județului academicianului profesor universitar doctor Octavian Cosma

Dinu Iancu Sălăjanu, președintele CJ Sălaj, a acordat prima prima dată în istoria Sălajului, titlul de cetățean de onoare al județului academicianului profesor universitar doctor Octavian Lazăr Cosma, primul cercetător care a realizat o istorie extinsă a creației de tip și a vieții muzicale de pe teritoriul României.

,,A fost o zi deosebită în viața mea – am avut onoarea și privilegiul de a acorda, pentru prima dată în istoria Sălajului, titlul de cetățean de onoare al județului domnului academician profesor universitar doctor Octavian Lazăr Cosma.

Fiu al Sălajului, ajuns prin propriile puteri la cel mai înalt nivel mondial în domeniul muzicii, reputat membru al Academiei Române. A fost secretar, vicepreședinte și președinte al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Este primul cercetător care a realizat o istorie extinsă a creației de tip și a vieții muzicale de pe teritoriul României, precum și inițiator al Simpozionului Internațional de Muzicologie din cadrul Festivalului Internațional <George Enescu>.

Mulțumesc tuturor sălăjenilor care mi-au fost alături la acest minunat eveniment al Țării Silvaniei, iar domnului profesor îi mulțumim pentru lecția de viață și de conduită profesională pe care ne-a predat-o, fiind modelul nostru de învingător.”, declară președintele CJ Sălaj pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment