CJ Sibiu a investit 1,13 miliarde lei prin fonduri europene în ultimii 6 ani

Daniela Cîmpen, președinta Consiliului Județean Sibiu a anunțat că din 1,17 miliarde lei, pe care Consiliul Județean Sibiu i-a investit în ultimii 6 ani, 1,13 miliarde lei sunt fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, banii fiind utilizați în modernizarea și dotarea spitalelor, modernizarea infrastructurii rutiere și aeroportuare, îmbunătățirea condițiilor din unitățile de învățământ special și protecție socială, dar și în digitalizare și protecția mediului.

“Între invitați s-a aflat secretarul de stat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, dl. Adrian Răulea, care a apreciat că „în județul Sibiu nu este doar vorba despre accesarea fondurilor europene. Aici se poate vorbi despre o strategie clară, despre unde ne aflăm și unde ne dorim să fim în următorii 5 sau 10 ani. Aici există un mix benefic între administrațiile locale și județene, între mediul academic și cel de afaceri”.

Mircea Ureche, directorul general „Moara Cibin” și acționar BOROMIR și-a exprimat dorința ca procesul de obținere a fondurilor nerambursabile să fie eficientizat, în sensul scurtării perioadei dintre aplicare și contractare, dar și de reglementare de către autoritățile centrale a modului în care producătorii români să fie sprijiniți în fața „concurenței neloiale a altor producători din Uniunea Europeană”.

Reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru au subliniat că pentru cele 6 județe ale regiunii sunt alocate 1,4 miliarde Euro și că, în viitoarea perioadă de finanțare, bugetul pentru activitățile de Cercetare și Inovare va fi dublat.

Manifestarea s-a bucurat de participarea a numeroși studenți de la Departamentul de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a ULBS, aceștia adresând organizatorilor o serie de întrebări pe tema politicilor europene privind coeziunea socială și economică, semn că astăzi, de Ziua Europei, drumul european pe care se află România este de interes și pentru tânăra generație” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean pe pagina sa de Facebook.

Sursă: Facebook Daniela Cîmpean

Leave a Comment