CJ Suceava: finanțare de 173 milioane euro pentru Drumul Expres Suceava – Botoșani

Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat finalizarea termenului de depunere a ofertelor pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, Autorizație de Construcție și Proiect Tehnic pentru Drumul Expres pe 4 benzi Suceava – Botoșani. Aceasta reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea infrastructurii rutiere din zonă, urmând să fie selectat câștigătorul din cele 8 asocieri de firme înscrise.

  • Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, anunță încheierea termenului de depunere a ofertelor pentru Studiul de Fezabilitate, Autorizație de Construcție și Proiect Tehnic pentru Drumul Expres Suceava – Botoșani.
  • Protocolul de colaborare semnat între C.N.A.I.R. și cele 4 UAT-uri relevă importanța acestui proiect pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din zonă.
  • Documentația necesară organizării licitației a fost întocmită, iar 8 asocieri de firme și-au depus ofertele.
  • Drumul expres va avea 19,5 km, cu 2 benzi pe sens și separator de sensuri, incluzând 4 poduri și 2 noduri rutiere

Valoarea investiției este de 173 milioane euro

Încă din anul trecut, a fost semnat un protocol de colaborare între C.N.A.I.R. (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) și cele 4 unități administrativ-teritoriale implicate în proiect: Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Botoșani, Primăria Suceava și Primăria Botoșani. Consiliul Județean Suceava a fost desemnat lider de proiect, în urma acordului celorlalte entități implicate.

Documentația necesară organizării licitației pentru Studiul de Fezabilitate, Autorizație de Construcție și Proiect Tehnic a fost întocmită, iar termenul de depunere a ofertelor a expirat în data de 17 mai 2023.

Drumul expres planificat va avea o lungime de 19,5 km și va fi construit cu 4 benzi și separator de sensuri. Proiectul include, de asemenea, construcția a 4 poduri și 2 noduri rutiere. Valoarea estimată a investiției se ridică la aproximativ 173 milioane de euro, TVA inclus.

„Acest drum expres este o prelungire din autostrada A7, de la Suceava la Botoșani, este situat strategic în partea de nord – est a țării, lângă granița cu Ucraina si Republica Moldova iar investiția trebuie privită ca o scurtare a timpului de deplasare între cele două capitale de județ care însumează peste un sfert de milion de locuitori și care poate fi privită de orice investitor ca un pol de dezvoltare economică unde există forță de muncă, aeroport, universitate și școli de meserii”, a transmis Gheorghe Flutur, Președintele CJ Suceava.

sursă: Consiliul Județean Suceava, Facebook

Citește și Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur obține sprijinul Comisiei Europene pentru construirea coridorului de transport Nord-Sud între România, Ucraina și Polonia

Leave a Comment