CJ Suceava: Studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Gura Humorului a fost finalizat

Eduard Turcu

Studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Gura Humorului a fost finalizat, conform declarațiilor făcute de Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur: „La Gura Humorului, a avut loc ultima dezbatere publică în vederea obținerii acordului de mediu, urmând aprobarea documentației de către Ministrul Transporturilor și apoi aprobarea în Guvern a indicatorilor tehnico-economici pentru a se scoate la licitație execuția lucrărilor”.

Consiliul Județean Suceava a preluat organizarea tuturor procedurilor:

  1. În ianuarie 2021 a încheiat proiect de parteneriat cu Ministerul Transporturilor.
  2. În perioada ianuarie – octombrie 2021 a organizat licitația pentru studiul de fezabilitate.
  3. În perioada octombrie 2021 – octombrie 2022 s-a elaborat studiul de fezabilitate (propunerea și alegerea tronsonului drumului, studiul geotehnic – foraje, descărcarea arheologică, studiul de trafic).
  4. În perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, întocmirea documentației pentru Acordul de Mediu, acordul de la Apele Romane, identificarea proprietarilor, schimbarea sursei de finanțare de pe POIM pe POT (Programul Operațional de Transport 2021-2027)
  5. În prezent, obținerea acordului de mediu, aprobarea studiului de către Ministerul Transporturilor și aprobarea prin Hotărâre de Guvern, scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție a variantei ocolitoare a orașului Gura Humorului.

„Toate acestea sunt posibile datorită asumării răspunderii de către CJ Suceava și astăzi avem un proiect matur, urmând ca Guvernul României sa hotărască mai departe”, a spus liberalul.

„Reamintim că celelalte variante ocolitoare, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni, sunt cu documentațiile în diferite faze la Ministerul Transporturilor și așteptăm demararea lor”, a declarat președintele CJ Suceava.

sursă: CJ Suceava, Facebook

Distribuie articolul