CJ Vrancea: 5,7 milioane de lei pentru dotarea școlilor speciale și a Palatului Copiilor

Proiectul pentru dotarea școlilor speciale din subordinea Consiliului Județean Vrancea și a Palatului Copiilor Vrancea a fost admis la finanțare după etapa de evaluare calitativă, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.

  • Proiectul vizează îmbunătățirea și dotarea unităților de învățământ din Vrancea în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.
  • Beneficiarii proiectului includ Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Măicănești, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Mihălceni, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea (C.J.R.A.E. Vrancea) și Palatul Copiilor Vrancea.
  • Dotările vor consta în echipamente de informatică pentru laboratoare, echipamente digitale pentru săli de clasă, cabinete școlare și cabinete de asistență psihopedagogică, precum și mobilier și materiale didactice.

Mobilier și materiale didactice pentru facilitarea învățării în mediul virtual

Valoarea totală a proiectului este de 5.744.644 lei, sumă care va fi utilizată pentru modernizarea unităților de învățământ și pentru facilitarea educației incluzive.

„Una dintre prioritățile noastre este educația, iar acest proiect are ca obiectiv îmbunătățirea și dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ pentru facilitarea educaţiei incluzive”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Beneficiarii proiectului sunt:

  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna”;
  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Măicănești;
  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Mihălceni;
  • Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea (C.J.R.A.E. Vrancea);
  • Palatul Copiilor Vrancea.

În cadrul acestor unități de învățământ, vor fi dotate cu echipamente laboratoarele de informatică, iar sălile de clasă, cabinetele școlare, cabinetele de asistență psihopedagogică, atelierele de practică, vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual, mobilier și materiale didactice.

sursă: Consiliul Județean Vrancea, Facebook

Leave a Comment