CJ Vrancea: 6 milioane de lei pentru amplasarea de panouri fotovoltaice în centrele școlare pentru educație incluzivă

Cătălin Toma, Președintele CJ Vrancea, alături de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, au semnat contractul de finanțare pentru amplasarea de panouri fotovoltaice pentru consumul propriu al centrelor școlare pentru educație incluzivă din Vrancea și pentru bazinul de înot.

Valoarea proiectului este de 6 milioane lei

Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa 11 ”Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile”.

Cătălin Toma, Președintele CJ Vrancea: „Puterea instalată din surse regenerabile de energie va fi de 603,72 kW, asta însemnând o producție anuală de 610,88 MWh, din care va rezulta o economie de aproape 800.000 de lei. Valoarea totală a proiectului este de 6.028.334 lei”.

„Acesta este primul contract din seria celor destinate consumul propriu al autorităților locale, pentru care Guvernul României a alocat în toamna anului trecut 250 de milioane de euro. Așa am oferit ocazia autorităților locale să adopte măsuri de producere a energiei verzi, destinată serviciilor publice cum sunt spitale, şcoli, iluminat public și alimentarea cu energie termică a populaţiei”, a spus ministrul Marcel Boloș.

Panourile fotovoltaice vor asigura o parte din necesarul de consum energetic și vor fi amplasate astfel: 3 puncte de consum la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești, unul la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni, unul la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani și unul la Bazinul de Înot Didactic Focșani.

sursă: Coniliul Județean Vrancea, Facebook

Leave a Comment