CJ Vrancea a inaugurat trei locuințe protejate și un centru de zi pentru persoanele cu dizabilități în comuna Cîmpineanca

Trei locuințe protejate și un centru de zi pentru persoanele cu dizabilități au fost inaugurate în comuna Cîmpineanca de către Consiliul Județean Vrancea.

  • Locuințele protejate vor găzdui 12 persoane adulte cu dizabilități, oferindu-le un mediu adecvat și sprijin pentru integrarea în societate.
  • Centrul de zi are o capacitate de 30 de locuri și este destinat persoanelor adulte cu dizabilități din CITO Odobești și din comunitatea locală.
  • Inaugurarea acestor facilități reflectă angajamentul comunei Cîmpineanca și al județului Vrancea în promovarea bunăstării și incluziunii persoanelor cu dizabilități.
  • Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a subliniat importanța oferirii de sprijin și șanse egale pentru persoanele cu dizabilități, pentru a le permite să se integreze în societate și să ducă o viață normală.

Aceste facilități, realizate prin intermediul unui proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, vor oferi o locuință sigură pentru 12 persoane adulte cu dizabilități și servicii de sprijin pentru viață independentă, îngrijire și asistență, consiliere psihologică, integrare și participare socială și civică, educație și pregătire pentru muncă.

Locuințe protejate pentru 12 persoane cu dizabilități și centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri

Locuințele protejate reprezintă o soluție importantă pentru persoanele cu dizabilități, oferindu-le un mediu adecvat și sprijinul necesar pentru a se integra în societate și a duce o viață independentă. Acestea vor fi locurile de cămin pentru 12 persoane adulte cu dizabilități, care vor beneficia de îngrijire și suport de specialitate. DGASPC Vrancea și autoritățile locale au colaborat strâns pentru a asigura condiții optime de trai și asistență pentru rezidenți.

În plus, centrul de zi inaugurat astăzi va fi un loc de întâlnire și sprijin pentru persoanele adulte cu dizabilități din CITO Odobești și din comunitatea locală. Capacitatea centrului este de 30 de locuri, oferind astfel un număr semnificativ de persoane cu acces la servicii esențiale. Aici, participanții vor beneficia de servicii variate, incluzând sprijin pentru viață independentă, consiliere psihologică, integrare socială și civică, precum și pregătire pentru muncă.

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, a subliniat importanța acordării de atenție și sprijin adecvat persoanelor cu dizabilități. El a afirmat: “Trebuie să acordăm grija care se cuvine și persoanelor cu care soarta a fost mai puțin blândă, să le oferim șansa de integrare în societate, de a se face utili și de a duce o viață normală.” 

Mai multe detalii aici.

sursă: cjvrancea.ro

Citește și Dezvoltarea educației în Vrancea: Consiliul Județean a depus un proiect pentru dotarea școlilor speciale și Palatului Copiilor prin PNRR

Leave a Comment