Clădirea microfabricii de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava va fi inaugurată în ianuarie

Eduard Turcu
sursă foto: Ion Lungu, primar Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în luna ianuarie va fi inaugurată clădirea microfabricii de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, aflată în curs de modernizare printr-un proiect european în valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro. 

De asemenea, liberalul a mai declarat că „sunt în curs de finalizare lucrările de renovare a Clădirii Microfabrică de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.”

sursă foto: Ion Lungu, Primar Suceava

„Stadiul fizic de realizare a lucrărilor este de 99%, iar stadiul de realizare a dotărilor este de 55%, iar termenul de finalizare a lucrărilor este luna ianuarie 2023”, a mai precizat Ion Lungu.

sursă foto: Ion Lungu, Primar Suceava

Totodată, „clădirea a fost supusă la reparații capitale, cu unele recompartimentări (adaptate la funcțiunea dorită de liceu) și consolidări locale la structura de rezistență, au fost înlocuite integral instalațiile electrice, termice și sanitare, s-a reparat acoperișul prin înlocuirea invelitorii, s-au refăcut integral finisajele și tâmplăria, interioară și exterioară”.

Primarul Sucevei a mai declarat că „sunt prevăzute dotări pentru laboratoare (unități de calcul, mobilier, tehnică specifică a profilului de activitate)”.

sursă foto: Ion Lungu, Primar Suceava

Distribuie articolul