Claudia Mihaela Banu, senator PNL Vâlcea: Noi măsuri pentru siguranța participanților în trafic

Media PNL

Claudia Mihaela Banu, senator PNL Vâlcea, anunta noi măsuri pentru siguranța participanților în trafic. Proiectul de lege a fost votat la Senat și vizează măsuri de eficientizarea și monitorizarea traficului rutier.

“Conform ultimelor date statistice, România a înregistrat, în anul 2021, 93 de decese/1 milion de locuitori, ceea ce ne menține pe ultimul loc la siguranța în trafic în UE. În prezent, CNAIR implementează Sistemele de Transport Inteligente (STI) ca opțiune majoră de creștere a eficienței, fluenței, siguranței și limitării impactului asupra mediului privind procesul de transport rutier.

Dar, în vederea creșterii eficienței sistemelor de transport inteligente este necesară instituirea unui sistem integrat și interoperabil pentru monitorizarea traficului rutier pe drumurile publice. Astfel, monitorizarea traficului rutier pe drumurile publice din România, se va realiza într-un sistem integrat și în condițiile în care pot fi utilizate datele colectate.

Monitorizarea traficului rutier constă în colectarea de date cu ajutorul unor mijloace tehnice fixe sau mobile, procesarea automată și manuală, precum și valorificarea acestor date de către autoritățile publice potrivit competențelor stabilite de lege.

E sigur e un ansamblu de sisteme informatice, infrastructură de comunicații, elemente de interconectare, platforme hardware și software pentru stocare, procesare automată, procesare manuală, preluare, afișare și transmitere de date, mijloace tehnice certificate sau omologate.

Scopul acestui proiect este de a supraveghea respectarea normelor de circulație pe drumurile publice, inclusiv constatarea încălcării acestora, de a identifica vehicule supuse confiscării sau furate, de a fluidiza traficul și de a reduce factorii de risc.”, arata sentoarea Claudia Mihaela Banu, pe pagina sa de facebook.

Cei care doresc să citească întregul proiect o pot face aici.

Distribuie articolul