Cluj: Câmpia Turzii salvează cetațenii afectați de inundații

Dorin Lojigan, primarul Câmpiei Turzii, a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei familii a cărei gospodării a fost prinsă de viitură, in cartierul Sâncrai.

„Astăzi, in calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, am intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei familii a cărei gospodărie a fost prinsă de viitură, în cartierul Sâncrai.

Împreună cu domnul viceprimar, reprezentanții SVSU Câmpia Turzii și ai Poliției Locale, am întreprins primele măsuri pentru salvarea celor două persoane care rămăseseră în gospodăria inundată, dar și a animalelor din gospodăria acestora.

Datorită eficienței manifestată de întreaga echipă, am reușit ca în mai puțin de o jumătate de oră să limităm pagubele inundației. De asemenea, cele două persoane surprinse de viituri au fost preluate de un echipaj al SMURD Cluj, care le-a transportat la Spitalul Municipal „Dr. Cornel IGNA” pentru investigații medicale.

Deoarece au rămas fără un acoperiș deasupra capului, le-am pus la dispoziție locuințe modulare, pe strada Vasile Goldiș.

Pentru evitarea unor situații de dezastru, echipele Domeniului Public Câmpia Turzii au consolidat astăzi, cu saci de nisip, pilonii din proximitatea podului peste râul Arieș din zona cartierului Lut, care deservește liniei de cale ferată Câmpia Turzii – Cluj Napoca.

Le mulțumesc tuturor celor implicați, pentru coordonarea eficientă și intervenția profesionistă de astăzi” a declarat primarul liberal, Dorin Lojigan, pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment