Cluj: investiție de 8,7 mil. euro pentru extinderea transportului urban electric în Municipiul Turda

Constantinescu Denisa

Cristian Matei, primarul Municipiului Turda, a anunțat extinderea transportului urban electric.

“Suntem bucuroși să vă anunțăm că proiectul nostru privind achiziționarea de mijloace de transport nepoluante a fost aprobat prin PNRR, componenta C10.

Alături de comuna Mihai Viteazu, extindem transportul urban electric în Turda și Mihai Viteazu!

Flota actuală a companiei de transport subordonată Consiliului Local Turda, Transport Urban Public Turda, va fi extinsă cu 17 autobuze de 10 metri, iar 2 microbuze nepoluante vor fi alocate Primăriei Mihai Viteazu. Valoarea totală a investiției este 8.762.000 de euro.

De asemenea, am obținut finanțare și anul trecut pentru achiziționarea a încă 8 autobuze electrice, prin PNRR, în cadrul parteneriatului Turda – Călărași – Moldovenești – Tureni. Prin urmare, anul acesta vom achiziționa încă 2 autobuze electrice de 10 metri și 6 autobuze electrice de 12 metri, precum și 8 stații standard de încărcare în autobaza de transport public și 3 stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice.

Astfel, flota noastră va fi extinsă cu încă 25 de autobuze electrice, ceea ce va permite extinderea rutelor și va încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun nepoluante. Este o veste minunată pentru orașul nostru și pentru mediu” a declarat primarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook Cristian Matei
Distribuie articolul