Cluj-Napoca găzduiește în acest an două dintre cele mai importante competiții de profil din lume

Cluj-Napoca găzduiește în acest an o cupă mondială și un campionat mondial de gimnastică ritmică, două dintre cele mai importante competiții de profil din lume.

“Am avut astăzi o întrevedere la primărie cu doamna Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică. Am discutat despre cele două evenimente internaționale de profil pe care orașul nostru le va organiza în acest an: Cupa mondială de senioare și Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică de Junioare. Gimnastica ritmică este, de altfel „acasă”, la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă fiind gazda unor importante evenimente de profil și în anii anteriori.

Am discutat de asemenea și de modalitățile prin care municipalitatea poate sprijini sportul de performanță și să încurajeze dezvoltarea gimnasticii ritmice la nivel local. Cu această ocazie, am asigurat-o pe dna Deleanu că primăria va continua să dezvolte dimensiunea sportivă a orașului și că gimnastica ritmică va găsi mereu un partener serios la Cluj-Napoca.

Investițiile în infrastructură sportivă, politicile publice de încurajare a sportului de masă și finanțările nerambursabile de la bugetul local au transformat în ultimii ani Clujul într-unul dintre cele mai importante huburi sportive de la noi din țară, dovadă fiind competițiile din ce în ce mai importante pe care orașul nostru reușește să le atragă.

Mai multe informații despre competițiile desfășurate la Cluj-Napoca vor fi distribuite pe parcursul anului pe canalele media ale Federației Române de Gimnastică Ritmică și pe canalele media ale primăriei” a declarat Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment