Cluj-Napoca: Intervenție în cadrul evenimentului Asociației Universitare Europene dedicat Strategiei de dezvoltare sustenabilă în școlile doctorale

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a găzduit, în perioada 19-20 ianuarie 2023, un eveniment din calendarul Asociației Universitare Europene – Consiliul pentru Educație Doctorală (EUA-CDE), cu participarea a peste 70 de specialiști din numeroase instituții de învățământ superior, membre EUA-CDE.

„În calitate de raportor al Comitetului European al Regiunilor implicat în realizarea Strategiei Europeană pentru Universități, salut astfel de inițiative care pot genera idei și colaborare în vederea creării unui Spațiu European al Educației.

Cu această ocazie, am transmis un mesaj celor prezenți în care am punctat faptul că educația, mediul academic și universitățile reprezintă principalul atu al orașului. De asemenea, am subliniat că patru dintre cele mai importante componente pe care comunitatea clujeană se fundamentează sunt cei „4T”: Talente, Încredere (Trust), Toleranță și Tehnologie.

Abordarea Clujului vizează dezvoltarea unui ecosistem de colaborare care să ofere sprijin educației doctorale, cercetării și nu numai. Oferind orașul ca „laborator”, specialiștii își pot testa soluțiile inovatoare pentru a accelera tranziția verde și digitală.

Reuniunea EUACDE din 2023 se concentrează pe modul în care universitățile pot dezvolta o abordare strategică a sustenabilității în educația doctorală, păstrând în același timp principiile și valorile cheie. Subiectele discutate în cadrul atelierului includ noi forme de mobilitate, cariere ecologice, competențe și inovare, practici de cercetare durabilă și rolul cercetării fundamentale în abordarea provocărilor care urmează.” a declarat primarul liberal, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment