Cluj-Napoca: investiție de peste 1,7 milioane euro pentru modernizarea Școlii Gimnaziale “Iuliu Hațieganu”

Constantinescu Denisa

Primaria Cluj-Napoca realizează încă un proiect de peste 1,7 milioane euro pentru reabilitarea, modernizarea și construcția unui nou corp de clădire cu o capacitate de 448 elevi la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”

“Am verificat stadiul lucrărilor de la Școala „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur, proiect aflat în ultima etapă. La finalul anului trecut, contractorii au solicitat prelungirea termenului de finalizare pentru a doua parte a lunii martie, actualmente lucrările fiind la 95%. După finalizarea executării lucrărilor se va intra în procedură de recepție.

La această școală Primăria Cluj-Napoca realizează o investiție semnificativă, de peste 8,8 milioane lei, pentru a crește capacitatea unității de învățământ și a oferi elevilor și profesorilor condiții educaționale de nivel european.

Proiectul de modernizare a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” include:

– construirea unei noi clădiri – 15 săli de clasă / 448 elevi – capacitate corp nou de clădire (regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic);

– realizare și amenajare bibliotecă și sală de lectură;

– realizare și amenajare sală multifuncțională;

– spații de birouri pentru cadre didactice, grupuri sanitare, spații de depozitare;

– instalarea unui ascensor;

– lucrări de reabilitare termică (anvelopare; sistem termoizolant eficient energetic).

Valoarea lucrărilor de execuție: 8.844.101 lei cu TVA” a declarat Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul