Cluj-Napoca: Primarul Emil Boc a anunțat 4 noi parcări sigure pentru biciclete finalizate

Ciprian S.
Cluj-Napoca: Primarul Emil Boc a anunțat 4 noi parcări sigure pentru biciclete finalizate

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că au fost finalizate 4 noi parcări sigure pentru biciclete.

Primăria Cluj-Napoca a finalizat încă 4 parcări securizate pentru biciclete cu rasteluri mobile, amplasate în următoarele locuri din oraș: strada Petuniei nr.7, str. Iazului (vis-a-vis de Ciocârliei nr.1), Rapsodiei nr.12 și Alverna nr.61.

În total, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a realizat 927 locuri securizate pentru biciclete în parcările dedicate din cartiere.

Fiecare structură metalică are o capacitate de 50 locuri. Acestea sunt independente din punct de vedere energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice, regulatoare de încărcare, invertoare și acumulatori. Accesul în rastele se face cu carduri de proximitate.

Locurile de parcare sunt alocate în conformitate cu HCL 412/2020 cu modificările și completarile ulterioare, tariful anual fiind 56 lei. Cererea pentru obținerea unui loc de parcare pentru bicicletă poate fi depusă online, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.

”„Parcări sigure pentru biciclete” este un proiect propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Municipalitatea are în vedere astfel de soluții și pentru alte amplasamente din oraș.”, a transmis edilul liberal.

Sursă: Facebook Emil Boc

Distribuie articolul