Cluj-Napoca: Primarul Emil Boc a anunțat că stadiul lucrărilor la Parcul Feroviarilor a ajuns la 90% și va fi finalizat până la sfârșitul anului

Ciprian S.
Cluj-Napoca: Primarul Emil Boc a anunțat că stadiul lucrărilor la Parcul Feroviarilor a ajuns la 90% și va fi finalizat până la sfârșitul anului

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că stadiul lucrărilor la Parcul Feroviarilor a ajuns la 90% și acesta va fi finalizat până la sfârșitul anului.

Investiție cu 3 obiective: amenajarea unui parc de peste 5 hectare, integrarea malului drept al Someșului mic în arealul de mobilitate și recreere și modernizarea străzii Parcul Feroviarilor.

”Dorim să realizăm aici, pe 5,3 hectare, un spațiu verde cât mai primitor și potrivit pentru timp liber de calitate. Lucrările sunt în ultima etapă, urmând a se încheia până la finalul anului.

În această perioadă se lucrează la locurile de joacă, montarea de gazon continuă, finalizarea instalațiilor din pavilioane, aleilor, se realizează accesul la pasarela a doua pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, se montează pompele aeratoare în cele două lacuri și se finalizează amenajarea malului stâng (finalizare alei, hidroînsămânțare, montare balustradă). Urmează sesiunile de plantări din sezonul de toamnă.

Pe lângă Parcul Feroviarilor, Primăria Cluj-Napoca a cuprins în lucrări modernizarea străzii cu același nume. La stradă lucrările din această perioadă cuprind montarea de pavaj în zona bisericii și montarea stâlpilor de iluminat. Urmează turnarea stratului de uzură la finalul lunii.”, a declarat edilul liberal al Clujului.

Despre proiect:

  • investiție de peste 9 milioane euro,
  • Amenajările propuse cuprind alei pietonale de acces pentru toate categoriile de utilizatori, spații plantate cu vegetație, arbori și arbusti, instalare gazon; iluminat general si arhitectural cu sistem LED; mobilier urban pentru odihnă sau pentru activităţi recreative.
  • Plantări: 555 de arbori, 32.500 de arbuşti şi 5.500 de bucăţi flori perene,
  • Pe latura estică a parcului sunt prevăzute câteva movile artificiale din pământ, acoperite cu gazon și arbori, pentru asigurarea unei delimitări naturale faţă de strada Parcul Feroviarilor. În lungul acestor movile, pe fâşia estică a parcului, se propun rigole naturale deschise, cu rol de biofiltru, ca elemente integrante ale scenariului de preluare a apei pluviale din zonă. Aceste rigole se amenajează cu vegetație specifică zonelor umede, asigurând un caracter natural spre strada Parcul Feroviarilor.
  • Lacuri de retenţie şi vegetaţie – S-au amenajat două lacuri de retenţie a apelor pluviale, sub forma a două zone umede. Vecinătățile acestor zone umede se vor planta cu vegetație tipică, ce va încuraja dezvoltarea și susținerea unui ecosistem specific.

Proiectul de modernizare a acestui parc reprezintă rezultatul unui Concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România alături de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Sursă: Facebook Emil Boc

Distribuie articolul