primarul Emil Boc - Cluj-Napoca

Cluj-Napoca: Primarul Emil Boc a participat la evenimentul de prezentare al ultimului sistem de siguranță pentru transport public cu tehnologii avansate pentru asistența șoferului

La invitația partenerilor de la CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și ai Centrului de inginerie Bosch, primarul Emil Boc a participat la evenimentul de prezentare al ultimului sistem de siguranță pentru transport public cu tehnologii avansate pentru asistența șoferului dezvoltate în Cluj.

De asemenea, edilul liberal Emil Boc a transmis faptul că un tramvai a fost transformat în laborator de cercetare și dezvoltare de tehnologii avansate de mobilitate.

”Viitorul inovării în Uniunea Europeană se construiește și la Cluj. Primăria a fost și va fi mereu aproape de proiectele care generează plusvaloare și consolidează direcția orașului nostru de trecere de la Made in Cluj-Napoca la Invented in Cluj-Napoca.”, a declarat primarul Emil Boc.

În cadrul evenimentului, a fost prezentat rezultatul unui parteneriat în cadrul ecosistemului de inovare clujean – între administrația publică, mediul privat și universități – pentru dezvoltarea unui sistem de siguranță de ultimă generație în industria mobilității, a transmis primarul liberal.

”La noi acasă se dezvoltă soluții unice în domeniul mobilității utilizate în întreaga lume. Sistemul TFCW este deja utilizat cu succes în peste 1500 de tramvaie din mai multe orașe din SUA, Australia, Germania, Olanda, Cehia, Ungaria, de către diferitele companii de transport. Cu această ocazie, am felicitat echipa Centrului de Inginerie Bosch pentru aniversarea a 10 ani de activitate în Cluj-Napoca. Așa cum am mai subliniat, viitorul inovării în Uniunea Europeană se scrie și la Cluj. Prin colaborarea de excepție din cadrul ecosistemului local de inovare reușim să dezvoltăm tehnologii de ultimă generație. Și nu ne oprim aici. Clujul continuă să fie un laborator de generare de idei inovative și de soluții care să schimbe în bine viața oamenilor.”, a declarat liberalul Emil Boc.

Sursă: Facebook Emil Boc

Leave a Comment