Cluj-Napoca: Primarul Emil Boc a primit vizita Ambasadorului Republicii Slovenia în București, Robert Kokalj

S. Georgiana
IMG 2779
IMG 2779

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a primit vizita Ambasadorului Republicii Slovenia la București, Robert Kokalj.

“Am primit, în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, vizita Excelenței Sale dl Robert Kokalj, Ambasadorul Republicii Slovenia la București.

Temele abordate în cadrul întrevederii au inclus:

– prezentarea municipiului nostru și a strategiei de dezvoltare, de la infrastructura realizată și principalele programe ale Primăriei la proiectele în lucru

– colaborare sectorială și cooperare economică

– educație, sport, artă și cultură, turism

– formalizarea cooperării dintre orașele Maribor și Cluj-Napoca

Cu această ocazie, am descris E.S. modul în care Cluj-Napoca își consolidează progresul printr-o abordare de tip „ecosistem”, în care mediul academic, administrația, mediul de business, cetățeni și societatea civilă colaborează pentru dezvoltarea orașului și creșterea calității vieții în Cluj-Napoca.

Totodată, am vorbit despre calitatea resursei umane, principalul motor de dezvoltare al orașului și eforturile pe care le depunem pentru a inversa fenomenul de „exod al creierelor” (trecerea de la „brain drain” la „brain gain”).

Am prezentat de asemenea și câteva proiecte prin care Clujul a reușit să se poziționeze ca un hub al inovării și principiul prin care municipalitatea oferă orașul ca „laborator” pentru testarea și implementarea soluțiilor în multiple domenii, precum educație, tehnologie, digitalizare și inovare.”, a declarat edilul liberal Emil Boc.

Sursă: Facebook Emil Boc

Distribuie articolul