Cluj-Napoca: programul FIX Cluj susține ideile inovative ale tinerilor prin granturi de până la 50 mii euro

Constantinescu Denisa

Primăria Cluj-Napoca, prin programul FIX Cluj, susține ideile inovative ale tinerilor prin granturi de pâna la 50 mii euro pentru ca aceștia să experimenteze, să testeze și să-și dezvolte proiectele inovatoare.

“Fondul de inovare și experiment Cluj-Napoca: termenul pentru înscrierea proiectelor inovative în FIX Cluj, cel mai mare program din România pentru startupuri inovative generate de tineri, se prelungește până pe 17 martie.

FIX Cluj – program de incubare și finanțare creat pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani care locuiesc, studiază sau lucrează în Cluj-Napoca – se află la a doua ediție și oferă tinerilor oportunitatea de a învăța din experiențele a peste 100 de experți naționali și internaționali. Programul urmărește susținerea ideilor inovative ale tinerilor prin granturi de până la 50.000 de euro pentru a experimenta, a testa și a-și dezvolta proiectele inovatoare.

Pe parcursul anului, echipele selectate vor parcurge un program de formare și mentorat prin care își vor putea îmbunătăți ideile. În primă fază, 40 de echipe câștigătoare vor primi o finanțare de 3.000 euro, urmând ca ideile să fie prezentate în fața unui juriu pentru o posibilă a doua rundă de finanțare, de 12.000 de euro, pentru care vor fi selectate 10 dintre aplicații. Acestea din urmă vor intra, de asemenea, într-un program de incubare și mentorat personalizat. În luna octombrie vor fi anunțate cele 4 echipe câștigătoare care vor primi, pe lângă finanțările din etapele anterioare ale procesului, 35.000 euro fiecare” a declarat Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul