Cluj-Napoca: Viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a anunțat inițierea unui program pentru acordarea de vouchere sportive și culturale

Ciprian S.
Cluj Napoca Viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a anunțat inițierea unui program pentru acordarea de vouchere sportive și culturale

Dan Ștefan Tarcea, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că începând cu anul școlar 2024-2025, Primăria Cluj-Napoca va iniția un program prin care va acorda elevilor vouchere pentru activități culturale și sportive.

”Pentru a încuraja și a face atractiv pentru elevi sectorul cultural și sportiv, venim în sprijinul lor prin oferirea de vouchere educaționale.

Astfel, aproximativ 3500 elevi clujeni din clasa a IX-a vor beneficia de un voucher cultural în valoare de 300 lei pentru a fi folosit la diverse instituții și activități culturale: spectacole, expoziții, vizite la muzee etc.

Acest proiect vine în completarea programului național din legea educației oferit de guvern și care prevede că începând cu anul școlar 2024-2025, copiii de clasa a XII-a vor beneficia de un voucher cultural de 250 lei, program gradat pe ani. Clasa a IX-a nefiind cuprinsă, primăria Cluj-Napoca vine în completarea acestui program și va asigura din toamnă elevilor care vor începe clasa a IX-a posibilitatea de a accesa un voucher educațional de 300 de lei, mărit cu 50 lei față de voucherele oferite la nivel național.

Tot din această toamnă, elevii vor putea beneficia de vouchere sportive, pentru înscrierea în cluburile sportive din municipiu, măsură menită să promoveze sănătatea și importanța sportului în rândul celor mici.

Astfel, din anul școlar 2024 – 2025, elevii claselor a III-a vor primi vouchere sportive, în valoare de 500 de lei, pentru a se înscrie la un club și a practica un sport.”, a comunicat liberalul Dan Ștefan Tarcea.

Cheltuielile cu aceste vouchere vor fi suportate din bugetul local.

Sursă: Facebook Dan Ștefan Tarcea

Distribuie articolul