Cluj-Napoca: Viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a primit vizita Directorului Biroului Regional al Organizației Internaționale pentru Migrație, Ola Henrikson

Ciprian S.
Cluj-Napoca: Viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a primit vizita Directorului Biroului Regional al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Ola Henrikson

Dan Ștefan Tarcea, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, a primit vizita Directorului Biroului Regional al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Ola Henrikson.

”Am primit azi la Primăria Cluj-Napoca vizita domnului Ola Henrikson – Directorul Biroului Regional al OIM de la Bruxelles care coordonează Misiunile OIM din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European.

În România, OIM funcționează din anul 1992 și colaborează cu autoritățile centrale, autoritățile locale și societatea civilă în mai multe domenii care includ aspecte legislative – inclusiv realizarea de strategii în domeniul migrației.

Cooperarea cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca a fost dezvoltată în timp și a crescut organic. OIM și Primăria Muncipiului Cluj-Napoca au colaborat pentru dezvoltarea strategiei locale pentru integrarea migranților în comunitate și dezvoltarea unor inițiative care să fie benefice atât pentru cetățenii străini, cât și pentru societatea gazdă.

Colaborarea dintre cele două entități a fost esențială pentru a dezvolta proiectul One-Stop-Shop care are ca principal obiectiv crearea unui spațiu fizic și virtual în care străinii care se află în Cluj-Napoca în diferite scopuri (pentru studii, în scop de muncă, ca membri de familie etc.), comunitatea gazdă, societatea civilă, mediul academic și sectorul privat să poată interacționa și promova multiculturalitatea și avantajele socio-economice ale acesteia.”, a precizat viceprimarul liberal al Clujului.

Sursă: Facebook Dan Ștefan Tarcea

Distribuie articolul