Cluj-Napoca: Viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a vorbit la al 18-lea Congres Național al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară

Ciprian S.
Cluj-Napoca: Viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a vorbit la al 18-lea Congres Național al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară

Dan Ștefan Tarcea, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, a vorbit la al 18-lea Congres Național al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară.

”Momente importante se petrec la Cluj-Napoca în aceste zile când renumiți doctori din peste 15 țări și-au dat întâlnire la acest congres, unde au ocazia de a relaționa și împărtăși cunoștințe valoroase pentru chirurgia cardiovasculară.

Am subliniat rolul vital pe care îl are medicului, de la prevenție până la tratare. Suntem norocoși că orașul nostru este un centru universitar care deține o universitate renumită în domeniul medicinei și doctori de excepție renumiți pe plan mondial.

România ocupă locul 1 în Europa ca decese a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 de decese la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional.

Indemn clujenii sa facă sport, sa mănânce sănătos să meargă la medic și să urmeze sfatul medicilor.

Le mulțumesc medicilor și cadrelor medicale pentru implicarea și devotamentul de care dau dovadă atunci când își exercită această profesie nobilă, pentru salvarea de vieți și pentru a ne reda zâmbetul pe buze.

Primăria municipiului Cluj-Napoca este un partener important în susținerea spitalelor clujene prin fondurile pe care le alocă anual cu aceasta destinație.”, a transmis liberalul Dan Ștefan Tarcea.

Sursă: Facebook Dan Ștefan Tarcea

Distribuie articolul