Cluj-Napoca: Viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a vorbit la târgul dedicat IMM-urilor din domeniul IT și industriilor 4.0 despre potențialul pe care îl are Clujul în domeniul inovarii, tehnnologiei și it-ului

Ciprian S.

Dan Ștefan Tarcea, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, a vorbit la târgul dedicat IMM-urilor din domeniul IT și industriilor 4.0 despre potențialul pe care îl are Clujul în domeniul inovarii, tehnnologiei și it-ului.

”Târgul IT & Industrii 4.0 este un eveniment expozițional care are ca scop prezentarea și promovarea ultimelor inovații și tendințe din domeniul tehnologiei informației și al industriei la care participă companii, experți și profesioniști din ambele domenii pentru a-și prezenta produsele, serviciile și soluțiile inovatoare.

Acest târg este o oportunitate pentru IMM-urile din acest sector întrucât ofera acces la o rețea extinsă de profesioniști, investitori, parteneri și potențiali clienți, precum și oportunități de învățare și dezvoltare profesională prin intermediul conferințelor și workshop-urilor organizate.

Am subliniat potențialul pe care îl are Clujul în domeniul inovarii, tehnnologiei și it-ului unde activează peste 1500 companii cu peste 25.000 angajați, respectiv, 1 din 5 angajați clujeni lucrează in acest sector.

De asemenea am arătat rolul important pe care îl au universitățile în dezvoltarea acestui sector strategic precum și clusterele de profil (Cluj IT Cluster și Transilvania IT Cluster).

Clujul beneficiaza de o forță de muncă calificată făcând orașul o locație atractivă pentru afacerile din IT.

Am subliniat importanța digitalizării și inovării prin creșterea rezilientei IMM-urilor ca unică direcție sustenabilă în atingerea acestui obiectiv.

IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei românești, fiind principala sursă de dezvoltare prin faptul că sunt adaptează ușor schimbărilor din piață.

Domeniul de startup clujean este în creștere cu companii invotatoare care apar în diverse sectoare de IT. Toate aceste lucruri contribuie la reziliența și sustenabilitatea ecosistemului de IT local.”, a declarat liberalul Dan Ștefan Tarcea.

Sursă: Facebook Dan Ștefan Tarcea

Distribuie articolul