Cluj: noi demersuri pentru dezvoltarea turismului și eficientizarea colaborărilor dintre autoritățile locale

Constantinescu Denisa

O nouă întâlnire de lucru ce vizează îmbunătățirea vizibilității turismului și eficientizarea colaborărilor dintre autoritățile locale și operatorii din domeniu s-a desfășurat în județul Cluj.

La inițiativa doamnei prefect, Irina Munteanu, focusul a fost pe baza legislativă și pe procedurile de constituire ale Organizațiilor de management al destinației (OMD).

Organizațiile de management al destinației se constituie ca asociații în conformitate cu legislația în vigoare, cu privirea la asociații și fundații și au ca și scop asigurarea reprezentativității, organizării și desfășurării activității de turism în România. Acestea se înființează prin hotărâri ale unităților administrativ-teritoriale și consiliilor județene, iar Instituția Prefectului – județul Cluj asigură în limitele și competențele legale, întreaga susținere și deschidere pentru realizarea acestora.

Obiectivele OMD, indiferent de nivel, local, județean sau regional, sunt reprezentate, printre altele, de creșterea notorietății brandului turistic de destinație, creșterea duratei sejurului/turist și creșterea numărului de turiști.

În perioada următoare va avea loc o primă ședință cu primarii municipiilor din județ și al orașului Huedin, unde se vor prezenta beneficiile acestor organizații, cu scopul de a încuraja înființarea OMD-urilor, dar și alte discuții referitoare la posibilitățile de promovare a obiectivelor turistice din județ.

Distribuie articolul