Cluj: servicii medicale puse la dispoziție în mod gratuit pentru depistarea tuberculozei

Constantinescu Denisa

Conștienți fiind de faptul că prevenția salvează vieți, Consiliul Județean Cluj continuă să sprijine echipa de implementare a proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei , inclusiv al tuberculozei latente”.

În acest sens, expertul pe probleme de romi din cadrul Serviciului Relații Publice – Consiliul Județean Cluj a fost prezent la Florești în vederea informării și conștientizării cetățenilor cu privire la beneficiile activităților de testare pentru depistarea tuberculozei. De asemenea, angajatul Consiliului Județean Cluj a oferit sprijin și asistență populației vulnerabile pentru completarea documentelor necesare.

Totodată, clujenii au fost încurajați să acceseze într-un număr cât mai mare serviciile medicale puse la dispoziție în mod gratuit.

Aceasta constă într-un cabinet mobil, dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză și depistare precoce a microbului tuberculozei, dar și a altor 14 patologii, asistența fiind asigurată de trei profesioniști din domeniul medical.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Cluj

Distribuie articolul