Cluj: sistemul medical din Câmpia Turzii se dezvoltă datorită achiziționării aparatului RMN Siemens

Constantinescu Denisa

Aparatul RMN Siemens, achiziționat printr-un parteriat între Primăria Municipiului Câmpia Turzii și Consiliul Județean Cluj, a fost deja instalat.

Conducerea Spitalului „Dr. Cornel IGNA” a demarat procedurile în vederea obținerii acreditării din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, acesta fiind ultimul pas înainte de operaționalizarea aparatului.

După finalizarea procedurii de acreditare, aparatul va deveni operațional din primăvara anului 2023.

Astfel, cetățenii municipiului Câmpia Turzii vor putea beneficia de investigații RMN atât prin bilete de trimitere, decontate de CNAS, cât și contracost, chiar în oraș.

” Îi mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, domnului Dumitru Drăghici și întregului Consiliu Județean Cluj, pentru aportul adus la această investiție. Totodată îl felicit atât pe domnul manager, Adrian Antal, cât și întreaga echipă administrativă a spitalului, pentru eforturile susținute întreprinse în vederea achiziționării echipamentului. Fără implicarea acestor oameni minunați nu ar fi fost posibilă această investiție, atât de importantă pentru cetățenii municipiului nostru. Odată cu punerea în funcțiune a aparatului RMN, Câmpia Turzii devine un centru regional de imagistică medicală” a declarat primarul liberal, Dorin Lojigan, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul