Comisarii europeni Elisa Ferreira și Nicolas Schmit au vizitat obiectivele finanțate cu fonduri europene din județele Iași și Vaslui împreună cu ministrul Marcel Boloș și reprezentanții autorităților locale

Eduard Turcu

Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira și comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, împreună cu ministrul Marcel Boloș și reprezentanții autorităților locale au vizitat, în cursul zilei de astăzi, mai multe obiective finanțate din fonduri europene din județele Vaslui și Iași.

”La evenimentul de lansare a politicii de coeziune de la Palatul Culturii din Iași, am văzut cu ochii noștri, marcate pe harta României, multitudinea de proiecte derulate cu fonduri europene care au schimbat viața comunităților. ”Oriunde pui degetul pe harta României, există un proiect european” este sinteza parcursului României din momentul aderării și până acum. Astăzi, alături de comisarii europeni Elisa Ferreira și Nicholas Schmit, am vizitat câteva dintre aceste proiecte de succes de pe harta României – la Vaslui și la Iași. Fie că este vorba despre afaceri construite cu fonduri europene, fie că este vorba despre servicii publice esențiale cum sunt cele de sănătate, educație timpurie sau intervenție în situații de urgență, accesul la finanțare din fonduri europene și-a multiplicat efectele la nivelul comunității”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Distribuie articolul