Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor pentru România în valoare de 259 milioane euro pentru dezvoltare regională și tranziție verde

Paul

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor pentru România în valoare de 259 de milioane de euro. Schema a fost notificată de guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă, în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență.

,,Vor fi sprijinite investițiile în producția, asamblarea și reciclarea bateriilor, celulelor și panourilor fotovoltaice pentru întreprinderile situate în zonele eligibile pentru ajutoare regionale. Măsura va contribui la dezvoltarea regională și la crearea de noi locuri de muncă. Economia României va deveni mai competitivă și va fi sprijinită tranziția la economia verde. Ajutoarele se vor acorda sub formă de granturi directe.

Potrivit documentelor aprobate de Comisia Europeană, sunt considerate eligibile pentru a primi ajutoare șapte regiuni din România: Sud-Muntenia, Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia și Vest. De asemenea, sunt eligibile 28 de localități din regiunea Ilfov”, transmite Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL.

Sursa: Dan Motreanu, Facebook

Distribuie articolul