Comisia Europeană: Mecanismul de Cooperare și Verificare poate fi ridicat

Eduard Turcu

Comisia Europeană a anunțat că România a îndeplinit toate angajamentele din Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Nicolae Ciucă, Premierul României: „Comisia Europeană a anunțat astăzi că Mecanismul de Cooperare și Verificare poate fi ridicat pentru România. Este o decizie extrem de importantă pentru țara noastră, care a fost monitorizată prin MCV timp de 15 ani, încă de la aderarea la Uniunea Europeană”.

Liberalul a mai spus că „vestea foarte bună pe care o primim astăzi este dovada că România și-a îndeplinit angajamentele asumate la nivel european”.

Premierul a subliniat și importanța adoptării Legilor Justiției, care au realizat o reformă semnificativă în domeniu.

Ridicarea MCV – un nou pas spre aderarea la Spațiul Schengen

„Legile Justiției adoptate și promulgate de curând reprezintă una dintre cele mai importante reforme din domeniu din ultimii ani. Ridicarea MCV este un nou pas important pe care îl facem în vederea atingerii obiectivului nostru de țară: aderarea la Spațiul Schengen”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, liberalul a arătat că decizia Comisiei Europene recunoaște progresele făcute de România și anunță că rimul reformelor trebuie susținut.

„Raportul Comisiei Europene apreciază eforturile și progresele semnificative făcute de România pentru a întări sistemul judiciar şi a combate corupţia. Decizia de astăzi ne bucură, dar ne și responsabilizează să continuăm în același ritm reformele, pentru a consolida independența justiției și a o menține aliniată la principiile și valorile europene”, a declarat Premierul.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul