Comisia Europeană: prioritate în eliminarea taxelor de roaming între UE și Republica Moldova

Paul

Eliminarea taxelor de roaming între UE și Republica Moldova se află pe masa de lucru a Comisei Europene. Instituția europeană analizează diferite soluții juridice pe termen lung pentru reducerea tarifelor de roaming dintre Moldova și Uniunea Europeană.

Marian-Jean Marinescu, europarlamentar liberal, a transmis faptul că: „După cum mi-a comunicat Comisarul Thierry Breton în cadrul unui răspuns la o întrebare adresată de mine pe această temă, executivul european analizează modalitățile prin care ar putea fi reduse tarifele de roaming cu Republica Moldova, începând cu o reducere a tarifelor en gros de terminare a apelurilor mobile pe care operatorii și le percep reciproc.

Sunt în curs discuții tehnice pentru a facilita astfel de acțiuni care ar putea fi posibile în temeiul normelor existente și care ar putea, prin urmare, să fie puse în aplicare rapid. Comisia este de părere că o astfel de soluție ar necesita adoptarea de către Republica Moldova a unor reglementări care să permită o aliniere la normele relevante ale UE.”

Sursa: Marian-Jean Marinescu, Facebook

Distribuie articolul