Comisia Europeană şi România vor lansa un proiect-pilot privind gestionarea migrației. Lucian Bode: Migrația este o provocare europeană care necesită soluții cuprinzătoare și coordonate

Eduard Turcu

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, au semnat o scrisoare de intenţie privind lansarea unui proiect-pilot care prevede implementarea, de către România, a mai multor instrumente în domeniul azilului, returnărilor, managementului frontierelor şi cooperării internaţionale, pornind de la bunele practici româneşti în aceste domenii.

Lucian Bode: „Migrația este o provocare europeană care necesită soluții cuprinzătoare și coordonate. Managementul eficient al frontierelor, cooperarea internațională, procedurile rapide de azil și returnare sunt esențiale pentru gestionarea acestei provocări în toate aspectele sale”.

„Mă aflu la Bruxelles, unde alături de comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, tocmai ce am semnat astăzi scrisoarea de intenție privind lansarea unui proiect-pilot ce prevede concretizarea mai multor instrumente eficiente de acțiune în domeniul azilului, returnărilor, managementului frontierelor și cooperării internaționale, pornind de la bunele practici românești existente deja în aceste domenii”, a spus liberalul.

„Proiectul-pilot va beneficia de sprijinul operațional, tehnic și financiar al Comisiei Europene și al agențiilor UE din domeniul afacerilor interne, precum Agenția Uniunii Europene pentru Azil (EUAA), EUROPOL și FRONTEX. România se alătură acestui proiect-pilot pentru a da un semnal clar privind angajamentul profund pentru gestionarea provocărilor generate de migrație și pentru a arăta încă o dată că acționăm întotdeauna în spiritul solidarității și responsabilității europene”, explicat Lucian Bode.

Mai multe detalii aici.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Distribuie articolul