Comuna Călărași, Județul Botoșani, va beneficia de modernizarea sistemului de iluminat public. Valoarea proiectului este de 1,1 milioane lei

Eduard Turcu

Elena Vrajotis, primarul comunei Călărași, județul Botoșani, a anunțat că a fost acceptată finanțarea proiectului de investiții numit <<Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Călărași, județul Botoșani-etapa a doua>>. Valoarea proiectului se ridică la suma de 1,1 milioane lei, fonduri care provin din programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, program derulat de Administrația Fondului de Mediu.

Elena Vrajotis: „Dragii mei călărășeni, vreau să împart cu voi bucuria acceptării la finanțare a proiectului nostru de investiții numit <<Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Călărași, județul Botoșani-etapa a doua>>. ”

sursă: Elena Vrajotis, Facebook

„Valoarea noilor investiții pentru comuna noastră se ridică la 1,1 milioane lei, iar totul este posibil prin programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, program derulat de Administrația Fondului de Mediu”, a precizat liberala.

350 de apareate de iluminat tip LED vor fi montate

Primarul Comunei Călărași a mai subliniat că proiectul presupune montarea unui număr de 350 de aparate de iluminat de tip LED și implementarea unui sistem de telemanagement pentru fiecare lampă led în parte.

„Realizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a SIP presupune montarea unui număr de 350 aparate de iluminat de tip LED și implementarea unui sistem de telemanagement pentru fiecare lampă led în parte”, a spus Elena Vrajotis.

Liberala a subliniat că „acest proiect vine în completarea lucrărilor care s-au realizat deja în acest an la sistemul de iluminat public- etapa unu și care a presupus înlocuirea a 350 de lămpi și implementarea sistemului de telegestiune la nivelul UAT Călărași”.

„Este o premieră pentru digitalizarea sistemului de iluminat public deoarece vom putea gestiona acest sistem de la distanță, de pe un program software instalat pe un computer și o aplicație mobilă. Aplicația va transmite date în timp real despre fiecare lampă, intensitatea curentului electric, defecțiuni, gradul de luminozitate și consumul de energie”, a încheiat Primarul Comunei Călărași.

sursă: Elena Vrajotis, Facebook

Distribuie articolul