Conducerea liberală a primăriei Oradea dă startul unui nou proiect care are ca scop amenajarea spațiilor verzi

Paul

Conducerea locală a muncipiului Oradea continuă să investească în amenajările spațiilor verzi. În acest sens, la nivel local s-a dat startul unui nou proiect care are ca scop întreținerea într-un mod deosebit a anumitor zone verzi din oraș.

Încă de la începutul acestui an s-a lucrat la alegerea amplasamentelor, iar ulterior, proiectarea viitoarelor oaze autosustenabile, alegerea speciilor și a mixurilor de plante, precum și schemele de plantare propuse pentru fiecare locație în parte, au fost realizate de firma Cadro Landscape Studio, sub coordonarea peisagistei Diana Codrean.

Proiectul începe cu scuarul de pe bulevardul Dimitrie Cantemir, în proximitatea intersecției cu strada Sextil Pușcariu, acesta fiind ales ca locație de debut, în primul rând pentru că în zonă se mai desfășoară lucrările aferente proiectului de finanțare „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir”.

Amenajarea propriu-zisă a acestui amplasament este realizată și va fi finalizată zilele acestea de firma Kaluna, sub directa supervizare a proiectantului, iar pe cei aproape 320 mp vor fi plantate peste 2.300 de plante (perene floricole, graminee, arbuști) și sute de bulbi de primăvară.

Preocupările Primăriei Municipiului Oradea în domeniul spațiilor verzi sunt adoptarea unor soluții sustenabile în spațiul public urban care devin din ce în ce mai active. Această nouă abordare privind amenajarea spațiilor verzi din oraș încadrându-se în interesele autorităților locale.

De asemenea, alegerea unui mix de plante perene aduce totodată și numeroase avantaje. Acestea sunt:

  • O durată lungă de viață;
  • după primii doi ani de la instalare, vor fi reduse lucrările de mentenanță;
  • Aceste amenajări vor ajuta și la îmbunătățirea structurii solulului, la aerarea solulului, factor care ajută plantele să-și ia oxigenul și apa necesară din sol;
  • O fertilizare redusă, având în vedere că plantele perene accesează substanțele și elementele minerale disponibile în stratul mai adânc al solulului;
  • Cantitățile de apă vor fi reduse;
  • Obținerea unui decor pe toată durata anului.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul