Conferința de finalizare a proiectului ,,Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu reţeaua de transport TEN-T”

Badila Antonia

În prezența echipelor de proiect din România și Bulgaria, a avut loc la Primăria Giurgiu, conferința privind finalizarea implementării proiectului transfrontalier ,,Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu reţeaua de transport TEN-T”.

,,Gazda de la Giurgiu a fost administratorul public al municipiului, Ionel Muscalu, cel care a punctat importanța profesionalismului echipelor de implementare și capacitatea de a depăși problemele apărute pe parcurs pentru a duce la bun sfârșit un proiect de infrastructură deloc ușor. De la întâlnire nu a lipsit directorul executiv al Asociației Euroregiunea Danubius, Lili Ganceva, cea care a însoțit delegația bulgară și nici directorul din cadrul Primăriei Ruse, Ivaylo Kadishev.

Astfel, Primăriile Giurgiu şi Ruse au derulat în parteneriat proiectul transfrontalier “Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu reţeaua de transport TEN-T”, cod e-MS ROBG-425, proiect finanţat prin Programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, Axa Prioritară 1 – O regiune bine conectată, Obiectiv Specific 1.1 – Îmbunătățirea planificării, dezvoltării și coordonării sistemelor de transport transfrontalier pentru o mai bună conectare la rețeaua de transport TEN-T. Perioada de implementare a fost până în anul 2021.

Sursa: Primăria Giurgiu

Contribuţia Uniunii Europene – 6.660.192,21 Euro (prin Fondul European de Dezvoltare Regională), diferența până la valoarea total eligibilă a proiectului – 7.835.520,28 Euro, provenind de la bugetele de stat și contribuția proprie a partenerilor.

În Municipiul Giurgiu proiectul a vizat reabilitarea şi modernizarea a şase tronsoane de drum, lucrările constând în reabilitarea sistemului rutier și parțial a trotuarelor, refacerea trecerii la nivel cu calea ferată pe strada 1 Decembrie 1918, reabilitarea sensului giratoriu de la intersectia dintre Bd. Bucuresti, Bd. Daciei și Bd. Academician Miron Nicolescu și realizarea unuia nou la intersecția Bd-ul. Bucureşti cu Str. Plantelor, amenajarea de piste de biciclete pe sectoarele de drum modernizate și a racordărilor cu străzile secundare, precum şi realizarea de semnalizări şi marcaje.

De asemenea, au fost achiziționate echipamentele necesare și a fost modernizat sistemul de monitorizare a traficului, prin extinderea bazei de date comune creată în proiectul premergător acestuia”, a anunțat Primăria Giurgiu într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul