Conferința pe tema calamităților naturale. Președintele CJ Vrancea Cătălin Toma: Am abordat problema gestionării calamităților naturale și rolul esenţial al autorităţilor locale

Eduard Turcu

Cătălin Toma, Președintele CJ Vrancea, a anunțat că participă în calitate de reprezentant al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din România (UNCJR) la Adunarea Generală și la conferința politică organizate de Confederația Europeană a Puterilor Locale de nivel Intermediar (CEPLI).

Cătălin Toma: „Particip astăzi, în calitate de reprezentant al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), la Adunarea Generală şi la conferinţa politică organizate de Confederaţia Europeană a Puterilor Locale de nivel Intermediar (CEPLI), în provincia Ourense din Spania. În cadrul evenimentului, am abordat problema gestionării calamităților naturale și rolul esenţial al autorităţilor locale ca ”plasă de siguranţă” pentru cetăţeni şi comunităţile teritoriale pe care le reprezintă”.

„Conferinţa politică a CEPLI s-a încheiat cu ”Declaraţia politică de la Ourense” care subliniază, printre altele, rolul de primă linie a autoritățile judeţene pentru a face față impactului dezastrelor rezultate din pericolele naturale sau provocate de om și faptul că amploarea acestor schimbări climatice și a evenimentelor meteorologice extreme va creşte de-a lungul anilor. CEPLI este cea mai mare confederație europeană a autorităților locale intermediare din UE, reprezentând peste 850 de provincii, judeţe etc”, a transmis Președintele CJ Vrancea.

sursă: Cătălin Toma, Facebook

Distribuie articolul