Consilierii locali PNL Brașov salvează Casa Imnului Național

Denisa

Casa Imnului Național din Brașov este scoasă la vânzare! Grupul consilierilor liberali PNL Brașov salvează un bun național, de patrimoniu, pe care municipiul nostru risca să-l piardă. Imobilul în care a locuit poetul și autorul Imnului Național al României – „Deșteaptă-te române!”, Andrei Mureșanu (1816-1863) trebuie să ajungă în patrimoniul municipiului Brașov, cu scopul de a proteja și valorifica acest monument care are un impact major asupra identității noastre naționale.

„Ca români, ca brașoveni, aveam datoria să acționăm, astfel încât această greșeală să nu se întâmple, din indolența unora, din nepriceperea altora sau din alte interese. Având în vedere apetitul primarului pentru a cumpăra orice spațiu la demisol, prin centrul orașului sau pământuri ale altor UAT, împreună cu toți colegii mei consilieri locali din PNL Brașov, am considerat că trebuie să intervenim și să salvăm Casa Imnului Național.                                                                                 

Cu ajutorul colegilor Pamela Diaconu și Cătălin Anton, care au participat la discuții și s-au documentat pe acest subiect, am reușit să facem pașii necesari și să depunem la Primaria Brașov un proiect de Hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Noi, grupul de consilieri locali PNL, ne dorim ca Brașovul să nu piardă acest monument istoric de însemnătate națională. Clădirea este una foarte mare, cu potențial enorm ca spațiu de muzeu sau pentru organizarea evenimentelor culturale. Este obligatoriu ca demersul nostru să înainteze și să fie încheiat cu succes în cel mai scurt timp”, afirmă viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, liderul grupului PNL din CL Brașov.

În acest sens, Consiliul Local trebuie să desemneze o comisie mixtă, menită să inițieze procedurile de negociere în vederea identificării celei mai eficiente modalități de deținere, achiziționare sau utilizare a imobilului (teren și construcție), situat pe str. Castelului, nr. 38. Imobil al cărui reprezentant exclusiv pentru vânzarea „Casei Andrei Mureșanu” din Cetatea Brașovului este o companie imobiliară din București, conform comunicatului PNL Brașov.

Potrivit prevederilor art. 12 din Constituția României, alături de steag, ziua națională și stemă, imnul național este unul din cele patru simboluri ale națiunii române.

E bine de știut că o altă personalitate a Brașovului, Constantin Secăreanu, conducătorul Legiunii Române a Țării Bârsei în Revoluția de la 1848-1849, a mai locuit în imobilul respectiv, având astfel o însemnătate deosebită, potrivit comunicatului PNL Brașov.

Sursă: PNL Brașov

Distribuie articolul