Consilierul General Diana Mardarovici: Dezinformarea afectează în primul rând tinerele democrații

Paul

Diana Mardarovici, Consilier General și purtătorul de cuvând al grupului PNL din cadrul primăriei municipiului București, a participat zilele acestea la un eveniment organizat de Comitetul European al Regiunilor. Discuția principală a vizat combaterea dezinformării.

„Dezinformarea afectează în primul rând tinerele democrații. Am văzut în ultimii ani cum prin împrăștierea strategică de fake-news pot fi controlați oamenii.

În Europa de Est însă, cenzura nu pare a fi soluția. Ne-am luptat pentru dreptul de a vorbi liber la Revoluția din 1989. Este imposibil ca acum, oamenii să accepte orice soi de cenzură. De aceea, accentul trebuie pus pe educație, nu pe soluții de a introduce cenzura”, transmite Diana Mardarovici.

„Bruxelles trebuie să înțeleagă nevoile Estului. În timp de Vestul este preocupat de schimbările climatice, în Europa de Est războiul bate la ușă. Nevoile noastre sunt diferite. Fricile noastre sunt diferite.

În final, educarea oamenilor (în special a politicienilor) este mai necesară ca oricând. Etica trebuie să fie caracteristica predominantă înaintea ideologiilor de partid”, adaugă Consilierul General din cadrul primăriei București.

 

Sursa: Diana Mardarovici

Distribuie articolul