Consiliul Județean Alba a organizat, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, etapa județeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”

Eduard Turcu

Inspectoratul de Poliție Județean Alba, împreună cu Consiliul Județean Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba, a organizat astăzi, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, etapa județeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”.

În cadrul unui comunicat, Consiliul Județean Alba a transmis că la concurs au luat parte 5 echipe de elevi din unități de învățământ gimnazial din județul Alba.

La fel ca în anii precedenți, competitorii au avut de parcurs o probă teoretică, una de îndemânare în conducerea bicicletei, pe un traseu special amenajat și una practică, de aplicare a cunoștințelor teoretice.

Polițiștii Serviciului Rutier i-au sprijinit pe concurenți în a înțelege regulamentul concursului și și-au adus aportul la buna desfășurare a concursului prin jurizarea probelor și supravegherea elevilor la proba chestionar.

Scopul acestui concurs este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Premiile, puse la dispoziție de Consiliul Județean Alba, au fost consistente și au constat în biciclete, trotinete și loangboard-uri, mingi, diplome, cupe și medalii.

Pe primul local podiumului a urcat echipajul format din elevi ai Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureș, pe locul II s-a clasat echipajul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia, iar pe locul III echipajul Școlii Gimnaziale ”Ion Breazu” din Mihalț.

Câștigătorii concursului vor participa la faza națională, care se va desfășura, în perioada 02-05 iulie, la Buzău.

sursă: Consiliul Județean Alba, Facebook

Distribuie articolul