Consiliul Județean Arad: Spitalul Județean de Urgență Arad se modernizează prin Programul Transfrontalier România-Ungaria

Ciprian S.
Consiliul Județean Arad: Spitalul Județean de Urgență Arad se modernizează prin Programul Transfrontalier România-Ungaria
N1021

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a anunțat modernizarea blocului operator de la Spitalul Județean, prin Programul Transfrontalier România-Ungaria.

Anunțul președintelui CJ Arad a fost făcut la Oradea în cadrul întâlnirii pe care acesta a avut-o cu cu ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjarto Peter.

”Am prezentat pe larg proiectul județului Arad pe ciclul de finanțare precedent – modernizarea drumurilor transfrontaliere în județul Arad, un proiect care a fost mai mult decât o inițiativă de construire de drumuri, a fost și un proiect de coeziune socială între vestul României și estul Ungariei. Vă reamintesc, Consiliul Județean Arad a câștigat întregul buget destinat pentru opt județe pentru modernizarea de drumuri prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Interreg VA România-Ungaria: Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor și Socodor-Nădab. De asemenea, tot din fonduri europene, Consiliul Județean Arad a realizat alte drumuri în proximitatea frontierei: Nădlac-Peregu Mare, Pecica-Turnu și Dorobanți-Macea. În cadrul proiectului, primăria orașului Curtici a construit centura de ocolire a orașului Curtici. Valoarea proiectului s-a ridicat la 13,8 milioane de euro și a fost primul de acest fel din România. Ne-am propus această investiție ca urmare a dialogului pe care Consiliul Județean Arad îl are cu mediul de afaceri.”, a declarat liberalul Iustin Cionca.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul