Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad: „Este foarte bine că administrația locală scrie programe, accesează fonduri europene. Pecica este un oraș în creștere, se dezvoltă, sunt foarte mulți tineri, iar principalii beneficiari ai acestui loc de agrement sunt copiii.”

Paul

Datorită conducerii liberale, orașul Pecica, parte din Județul Arad beneficiază acum de o nouă zonă de agrement. Parcul a fost inaugurat recent, iar la evenimentul respectiv au participat primarul orașului Petru Antal și viceprimarul Miodrag Stanoiov, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, dar și directorul general Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, cât și primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.

Iustin Cionca apreciază administrația locală a orașului Pecica: „Este foarte bine că administrația locală scrie programe, accesează fonduri europene. Pecica este un oraș în creștere, se dezvoltă, sunt foarte mulți tineri, iar principalii beneficiari ai acestui loc de agrement sunt copiii, semn că Pecica are viitor. Tot mai multe proiecte vizează turismul, petrecerea timpului liber, iar realizarea parcului se încadrează în acest tipar și este un bun exemplu de accesare a banilor europeni. Îmi doresc ca acest proiect să fie «multiplicat» în cât mai multe comunități. Mă bucură prezența primarului de Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, pentru că Ghiorocul a realizat proiecte istorice, în colaborare cu Consiliul Județean, este o stațiune de interes local, supranumită «Litoralul Vestului». Îmi doresc ca și la Pecica și la Ghioroc să beneficiem de statutul acesta de stațiune de interes local, pentru că sunt fonduri europene care sunt acordate doar localităților cu acest statut. Prezența directorului general ADR Vest, Sorin Maxim, mă face să reamintesc că, prin descentralizarea fondurilor europene, de la nivelul ministerelor către regiuni, accesarea acestor fonduri e mai puțin complicată, decizia fiind luată la nivel regional. În următorii 7 ani, la nivelul ADR Vest, vom avea la dispoziție 1,2 miliarde de euro doar prin acest instrument regional, iar mesajul meu este adresat în primul rând primarilor, care vor trebui să pregătească proiecte, pentru că este o competiție. Îmi doresc să accesăm cât mai multe fonduri, dar pentru asta trebuie să avem proiecte bine realizate”.

Sorin Maxim, directorul general ADR Vest, adaugă: „Acest proiect pune în valoare aceste terenuri care nu erau folosite, poate chiar poluate. Doresc copiilor din Pecica să se bucure de acest parc, dar să și aibă grijă de el, să-l întrețină și să-l mențină curat. Sunt multe proiecte finanțate în Pecica, prin Agenția de Dezvoltare Regională Vest și mă bucură implicarea administrației locale, a primarului Petru Antal și a viceprimarului Miodrag Stanoiov, dar și a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, pentru că proiectele europene au și o cofinanțare locală, uneori și județeană, e o întreagă muncă administrativă, chiar de ani de zile, până să ajungem să avem produsul finit, cum este acest frumos parc de agrement”.

Parcul orașului Pecica, un loc pentru relaxare în aer liber

Proaspăta zonă de agrement este situată într-o zonă liniștită, vecină cu Ferma de bivoli. Cu ajutorul unui teren nefolosit a putut să ia naștere acest proiect dus la sfârșit de conducerea locală liberală, unde pecicanii pot să aibă parte de relaxare în aer liber. Parcul se întinde pe aproape cinci hectare și cuprinde numeroase spații verzi, flori și arbori ornamentali, mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi), grupuri sanitare, dar este dotat și cu Wi-Fi gratuit.

De asemenea, Petru Antal, primarul orașului Pecica declară: „Acest parc are un istoric al său. Acum câțiva ani, aici erau mormane de pământ, un teren nefolosit. Acum, avem un parc modern, multifuncțional și îmi doresc ca această investiție să fie folosită civilizat. Vom dezvolta în continuare această zonă, vom veni și cu alte facilități și sperăm ca, în timp, aici să fie un punct de atracție de petrecere a timpului liber nu doar pentru pecicani, ci pentru toți cei care doresc să ne viziteze orașul”.

În urma finalizării acestui proiect, chiar și primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a subliniat cât de important este atragerea fondurilor europene pentru a dezvolta localitățile atât din punct de vedere economic, cât și turistic.

Pe lângă spațiul de joacă pentru copiii, spațiul verde, dar și de relaxare în aer liber, a fost construit și un teren multifuncțional prin care locuitorii pot să practice numeroase sporturi precum handbal, baschet sau minifotbal; dar și amplasarea unei de zone de fitness în aer liber.

Acest proiect a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, acesta fiind intitulat „Îmbunătățirea mediului urban prin reconversia și refuncționalizarea unor terenuri neutilizate în vederea realizării de parcuri publice”.

Administrația locală PNL face tot posibilul să construiască cât mai multe locuri publice de relaxare și de joacă pentru cetățeni!

Distribuie articolul