Consiliul Județean Bihor a obținut aprobarea proiectului de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie Nucet

Paul

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea prin Programul Național de Redresare și Reziliență a proiectului de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie Nucet. Această cerere a fost depusă de către Consiliul Județean Bihor la începutul lunii aprilie.

Respectivul proiect are ca scop reabilitarea a cinci corpuri ale clădirii din componența Spitalului de Psihiatrie Nucet și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet. Obiectivul principal al acestei investiții urmărește creșterea eficienței din punct de vedere al energiei în așa fel încât o să se reducă consumul anual al acestei resurse. De asemenea, și îmbunătățirea calității mediului este un lucru urmărit în urma acestui proiect, având în vedere că se vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Administrația liberală din județul Bihor investește în siguranța cetățenilor

Aceste obiective pot fi atinse doar prin înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și de iluminat. Totalul investiției este estimată la peste 30 de milioane de lei, iar toată finanțarea este 100% nerambursabilă.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet” va fi finanțat pe Componenta 5 din PNRR „Valul renovării”, pe axa prioritară 2 „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.

Alocarea pe Componenta 5, axa prioritară 2, din PNRR, unde sunt eligibile Consiliul Județean Bihor și municipiile din județ, este de 26,8 milioane de euro.

Administrația locală PNL face tot posibilul să ofere cetățenilor servicii cât mai calitative și niciun oraș nu o să fie lăsat în spate. Modernizarea sistemelor și clădirilor, dar și siguranța cetățeanului sunt unele dintre cele două obiective pe care fiecare administrație locală PNL dorește să le atingă!

Distribuie articolul