Consiliul Județean Bihor va realiza proiecte de cultură și energie în parteneriat cu administrația județeană din Hajdú-Bihar – investiții realizate prin fonduri europene

Paul

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, s-a întâlnit cu Pajna Zoltán, președintele Consiliului Județean Hajdú-Bihar. Discuția a vizat un parteneriat pentru accesarea fondurilor europene transfrontaliere România-Ungaria pentru proiecte de cultură și energie.

În cadrul întâlnirii au participat și Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor, dar și Bulcsu László, vicepreședintele CJ Hajdú-Bihar.

Proiectul în domeniul culturii prevede realizarea Centrului Multifuncțional din municipiul Oradea, finanțarea CJ Bihor fiind de 80%, respectiv de 20% din partea administrației județene din Hajdú-Bihar.

Totodată, Consiliul Județean Hajdú-Bihar va depune un proiect care vizează eficiența energetică pentru valorificare resurselor de apă geotermală. Consiliul Județean Bihor va beneficia de 20% de finanțare alocată pentru eficiența energetiă a Centrului Cultural.

„În plus, s-a stabilit un plan de acțiune comun alături de ceilalți șase parteneri din România și Ungaria, în vederea accelerării procedurilor pentru deschiderea finanțării pe proiectele strategice transfrontaliere, evitând întârzierile din programul de finanțare actual (România – 4 județe: Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș; Ungaria – 4 județe: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés și Csongrád-Csanad)”, transmit reprezentanții CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul